Mine opskrifter med honning


 

Rabarbermuffins    Honningkage    Honningtærte med honningcreme    Nektarin Salsa    Citron glaserede rosenkål   

 

Grøn salat med honning glaserede nektariner/ferskner

 

Honningmarineret laks med lime og rødløg    Grøn salat med hokkaido græskar   

 

Abrikoser og timian i honning   

 

 

 

Rabarbermuffins (ca 18 stk)

 

Ingredienser:

1 tsk. kardemomme

1 tsk. vanilje

4 dl hvedemel

2 tsk. bagepulver

1 tsk. natron

½ tsk. salt

1½ dl hakkede mandler

4 dl tynde rabarber

2 dl honning

1½ dl yoghurt naturel

1 æg

1 dl rapsolie

 

Fremgangsmåde:

Rens rabarberne og skær dem i skiver på ½ cm. Bland hvedemel, kardemomme, bagepulver, natron og salt. Ved de hakkede mandler og rabarber i.

I en anden skål røres let pisket æg, yoghurt, olie, vanilje og honning sammen. Vend forsigtigt det ”tørre” i og fordel dejen i papir muffins forme.

Sæt papir muffins formene i en metal muffins form, da de ellers let flyder ud. Bages ved 180 gr i 25-30 min.

 

 

 

 

 

Honningkage                                           

 

Dej:

½ stk. appelsin, saft & skal heraf

½ citron, saft & skal heraf

125 g sukker

100 g honning

65 g margarine

2 æg

125 g hvedemel

20 g kakao

1 tsk. bagepulver

1 tsk. stødt kanel

½ tsk  stødt nellike

½ tsk stødt ingefær

½ tsk stødt kardemomme

65 g smuttede & finthakkede mandler

 

Fyld:

½ vaniliestang

15 g ren rå marcipan

40 g tørrede abrikoser

10 g sukker

1½ dl vand

½ appelsin - saft heraf

½ citron - saft heraf

 

Overtræks-ganache:

125 g mørk 60 % chokolade

1¼ dl piskefløde

 

Pynt:

15 g smuttede & grofthakkede mandler

10 g usaltede & grofthakkede peanuts

 

En springform i diameter på 20-22 cm

Ganske lidt olie til at smøre formen med

 

Fremgangsmåde:

Appelsin skal, citron skal, appelsinsaft og citronsaft, stuetempereret margarine, honning og sukker røres luftig med en håndmikser. Tilsæt de stuetempererede æg - et ad gangen. Når massen er ensartet tilsættes hvedemel, kakao, bagepulver. Alle krydderierne blandes og sigtes ned i dejen. De hakkede mandler vendes forsigtig i.

 

Smør springformen og hæld dejen heri.

Bages ved 180 grader i 60-65 min

 

Når kagen er afkølet tages den ud af formen og flækkes i to.

 

Fyld:

Vaniliestangen flækkes og kornene skrabes ud med en kniv. Kornene mases med en anelse af sukkeret, således at kornene skilles ad.

Vaniliesukker og de øvrige ingredienser kommes i en gryde og koges under låg, til abrikoserne er møre. Blend fyldet let så den bliver ensartet. Fyldet stilles koldt.

Saften fra ½ appelsin presses ud over den nederste honningkagebund og det kolde fyld smøres på. Toppen lægges på - pres let så bunden fæstner til fyldet. Kagen stilles tildækket i køleskab 2 - 3 dage, inden den overtrækkes med ganachen.

 

Ganache:

Chokoladen hakkes fint og op i en stor skål.

Fløden opvarmes i en gryde til ca 80 grader og tages af varmen.

Halvdelen af den varme fløde hældes over chokoladen. Der røres godt med en ske til massen bliver blank. Tilføj langsomt resten af den varme blanding og rør til ganachen er homogen og blank.

Hæld den lune ganache ud over den sammenlagte og kolde honningkage. Fordel den flydende ganache med en palet, så både side og top har ganache i et jævnt og tyndt lag. rys med hakkede mandler og peanuts.

 

 

 

 

 

Honningtærte med honningcreme

 

Bund:

2 æg

90 g sukker

½ dl flydende honning

100 g mel

 

Honningcreme:

2 dl piskefløde

2 dl økologisk 18% creme fraise

2 spsk. flydende honning

 

Fremgangsmåde:

Smør et tærtefad (25 cm) med margarine og drys med rasp.

Æg, sukker og honning piskes skummende, og mel vendes forsigtigt der i.

Dejen hældes i tærteformen og bages midt i ovnen v/ 200 grader i 12 - 15 min. Ovnen skal have den rette temperatur fra begyndelsen!

 

Honningcreme:

Piskefløden piskes og creme fraiche og honning røres i. Lidt af honningcremen fordeles på den afkølede bund og pyntes med jordbær og blåbær. Resten af cremen serveres til.

 

Jordbær og blåbær kan udskiftes med andre bær.

 

 

 

 

Nektarin Salsa til 4 pers.

 

Ingredienser:

3 nektariner

1 rødløg

1 lille tørret chili

lime

1 spsk. honning

basilikumblade

 

Fremgangsmåde:

Lav marinade af honning, saften af en lime og hakket tørret chili. Hak rødløg, skær nektarinerne i mundrette stykker og bland hele molevitten sammen.

    Salsaen kan med fordel laves dagen før den skal serveres og er god til grillmad!

 

 

 

 

 

Citron glaserede rosenkål til 2 pers.

 

Ingredienser:

400 g rosenkål

15 g margarine

2 tsk. honning

skal ½ citron revet

saft ½ citron

salt

 

Fremgangsmåde:

Skær en anelse af rosenkål bunden. Kom rosenkål, margarine & salt i en gryde og dæk med vand. Lad rosenkålen simre i 5 min. Hæld næsten alt vand fra. Tilsæt honning, citronskal & saft, vend rundt indtil kålen er mør (et par min.).

 

 

 

 

 

Grøn salat med honning glaserede nektariner/ferskner til 2 pers.

 

Ingredienser:

½ icebergsalat

2 nektariner/ferskner

2 spsk. honning

håndfuld pinjekerner

 

Fremgangsmåde:

Skær nektariner/ferskner i mindre både. Øs honning på en kold pande. Varm panden med honning langsom op og kom nektariner/ferskner i. Vend dem så de er godt indsmurt i honning. Afkøl de honning glaserede nektariner/ferskner, før de vendes i den grønne salat. Til sidst drysses med ristet pinjekerner.

 

 

 

 

 

Honningmarineret laks med lime og rødløg til 2 pers.

 

Ingredienser:

2 laksesteaks

1 spsk. honning

1 spsk. soja

1 spsk. rapsolie (ikke olivenolie)

saft ½ lime

1 rødløg

1 fed hvidløg

peber

250 g grønne asparges

150 g fuldkorn pastapenne

 

Fremgangsmåde:

Rør honning, soja, limesaft, olie og peber sammen i et ildfast fad. Hak rødløg og hvidløg og kom dem i marinaden. Læg laksen i marinaden. Dæk med film og stil fadet i køleskab. Lad laksen marinere i 3-4 timer / natten over. Husk at vende laksesteakene et par gange. Jo længere tid laksen marinere, des mere intens smag.

Tænd ovnen på 225 grader. Når ovnen har den rette temperatur bages laksen i 15 min.

Kog pastaen, som det anbefales på emballagen. Bræk det nederste af aspargesene fra og kog dem møre i letsaltet vand i 1-2 min.

Server laksen og saucen med pasta og asparges.

 

 

 

 

Grøn salat med hokkaido græskar til 2 pers.

 

Ingredienser:

½ hokkaido græskar

½ rødløg

½ icebergsalat

½ bakke napolitana salatblanding

 

Dressing:

1 spsk honning

1 spsk. risvinseddike

1 spsk soja

1 fed hvidløg

 

Fremgangsmåde:

Skær græskaret igennem lodret. Økologiske græskar behøver ikke få fjernet skrællen. Fjern kerner med en spiseske. Skær græskaret i tynde både.

Sæt bådene på bagepapir på en bageplade. Bag bådene ved 200 grader i ca. 35 minutter, til de får en god forholdsvis mørk farve.

Rør dressing og dryp den over salat og græskar.

 

 

 

 

Abrikoser og timian i honning

 

Ingredienser:

Frisk timian

100 g honning

100 g tørrede abrikoser

 

Fremgangsmåde:

Skyl timianen grundigt og pil bladene af stiklene. Varm honning, timian og abrikoser op i en gryde og lad det simre i 15 min. Køl lidt af inden serveringen.

Anret en brie ost på et fad og kom abrikoserne i en lille skål, som også stilles på fadet.

Laver du abrikoserne dagen før, skal de lige varmes svagt op før serveringen.