Mine opskrifter med honning
Rabarbermuffins Honningkage Honningtærte med honningcreme Nektarin Salsa Citron glaserede rosenkål
Grøn salat med honning glaserede nektariner/ferskner
Honningmarineret laks med lime og rødløg Grøn salat med hokkaido græskar
Rabarbermuffins (ca 18 stk)
Ingredienser:
1 tsk. kardemomme
1 tsk. vanilje
4 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
½ tsk. salt
1½ dl hakkede mandler
4 dl tynde rabarber
2 dl honning
1½ dl yoghurt naturel
1 æg
1 dl rapsolie
Fremgangsmåde:
Rens rabarberne og skær dem i skiver på ½ cm. Bland hvedemel, kardemomme, bagepulver, natron og salt. Ved de hakkede mandler og rabarber i.
I en anden skål røres let pisket æg, yoghurt, olie, vanilje og honning sammen. Vend forsigtigt det ”tørre” i og fordel dejen i papir muffins forme.
Sæt papir muffins formene i en metal muffins form, da de ellers let flyder ud. Bages ved 180 gr i 25-30 min.
Honningkage
Dej:
½ stk. appelsin, saft & skal heraf
½ citron, saft & skal heraf
125 g sukker
100 g honning
65 g margarine
2 æg
125 g hvedemel
20 g kakao
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
½ tsk stødt nellike
½ tsk stødt ingefær
½ tsk stødt kardemomme
65 g smuttede & finthakkede mandler
Fyld:
½ vaniliestang
15 g ren rå marcipan
40 g tørrede abrikoser
10 g sukker
1½ dl vand
½ appelsin - saft heraf
½ citron - saft heraf
Overtræks-ganache:
125 g mørk 60 % chokolade
1¼ dl piskefløde
Pynt:
15 g smuttede & grofthakkede mandler
10 g usaltede & grofthakkede peanuts
En springform i diameter på 20-22 cm
Ganske lidt olie til at smøre formen med
Fremgangsmåde:
Appelsin skal, citron skal, appelsinsaft og citronsaft, stuetempereret margarine, honning og sukker røres luftig med en håndmikser. Tilsæt de stuetempererede æg - et ad gangen. Når massen er ensartet tilsættes hvedemel, kakao, bagepulver. Alle krydderierne blandes og sigtes ned i dejen. De hakkede mandler vendes forsigtig i.
Smør springformen og hæld dejen heri.
Bages ved 180 grader i 60-65 min
Når kagen er afkølet tages den ud af formen og flækkes i to.
Fyld:
Vaniliestangen flækkes og kornene skrabes ud med en kniv. Kornene mases med en anelse af sukkeret, således at kornene skilles ad.
Vaniliesukker og de øvrige ingredienser kommes i en gryde og koges under låg, til abrikoserne er møre. Blend fyldet let så den bliver ensartet. Fyldet stilles koldt.
Saften fra ½ appelsin presses ud over den nederste honningkagebund og det kolde fyld smøres på. Toppen lægges på - pres let så bunden fæstner til fyldet. Kagen stilles tildækket i køleskab 2 - 3 dage, inden den overtrækkes med ganachen.
Ganache:
Chokoladen hakkes fint og op i en stor skål.
Fløden opvarmes i en gryde til ca 80 grader og tages af varmen.
Halvdelen af den varme fløde hældes over chokoladen. Der røres godt med en ske til massen bliver blank. Tilføj langsomt resten af den varme blanding og rør til ganachen er homogen og blank.
Hæld den lune ganache ud over den sammenlagte og kolde honningkage. Fordel den flydende ganache med en palet, så både side og top har ganache i et jævnt og tyndt lag. rys med hakkede mandler og peanuts.
Honningtærte med honningcreme
Bund:
2 æg
90 g sukker
½ dl flydende honning
100 g mel
Honningcreme:
2 dl piskefløde
2 dl økologisk 18% creme fraise
2 spsk. flydende honning
Fremgangsmåde:
Smør et tærtefad (25 cm) med margarine og drys med rasp.
Æg, sukker og honning piskes skummende, og mel vendes forsigtigt der i.
Dejen hældes i tærteformen og bages midt i ovnen v/ 200 grader i 12 - 15 min. Ovnen skal have den rette temperatur fra begyndelsen!
Honningcreme:
Piskefløden piskes og creme fraiche og honning røres i. Lidt af honningcremen fordeles på den afkølede bund og pyntes med jordbær og blåbær. Resten af cremen serveres til.
Jordbær og blåbær kan udskiftes med andre bær.
Nektarin Salsa til 4 pers.
Ingredienser:
3 nektariner
1 rødløg
1 lille tørret chili
lime
1 spsk. honning
basilikumblade
Fremgangsmåde:
Lav marinade af honning, saften af en lime og hakket tørret chili. Hak rødløg, skær nektarinerne i mundrette stykker og bland hele molevitten sammen.
Salsaen kan med fordel laves dagen før den skal serveres og er god til grillmad!
Citron glaserede rosenkål til 2 pers.
Ingredienser:
400 g rosenkål
15 g margarine
2 tsk. honning
skal ½ citron revet
saft ½ citron
salt
Fremgangsmåde:
Skær en anelse af rosenkål bunden. Kom rosenkål, margarine & salt i en gryde og dæk med vand. Lad rosenkålen simre i 5 min. Hæld næsten alt vand fra. Tilsæt honning, citronskal & saft, vend rundt indtil kålen er mør (et par min.).
Grøn salat med honning glaserede nektariner/ferskner til 2 pers.
Ingredienser:
½ icebergsalat
2 nektariner/ferskner
2 spsk. honning
håndfuld pinjekerner
Fremgangsmåde:
Skær nektariner/ferskner i mindre både. Øs honning på en kold pande. Varm panden med honning langsom op og kom nektariner/ferskner i. Vend dem så de er godt indsmurt i honning. Afkøl de honning glaserede nektariner/ferskner, før de vendes i den grønne salat. Til sidst drysses med ristet pinjekerner.
Honningmarineret laks med lime og rødløg til 2 pers.
Ingredienser:
2 laksesteaks
1 spsk. honning
1 spsk. soja
1 spsk. rapsolie (ikke olivenolie)
saft ½ lime
1 rødløg
1 fed hvidløg
peber
250 g grønne asparges
150 g fuldkorn pastapenne
Fremgangsmåde:
Rør honning, soja, limesaft, olie og peber sammen i et ildfast fad. Hak rødløg og hvidløg og kom dem i marinaden. Læg laksen i marinaden. Dæk med film og stil fadet i køleskab. Lad laksen marinere i 3-4 timer / natten over. Husk at vende laksesteakene et par gange. Jo længere tid laksen marinere, des mere intens smag.
Tænd ovnen på 225 grader. Når ovnen har den rette temperatur bages laksen i 15 min.
Kog pastaen, som det anbefales på emballagen. Bræk det nederste af aspargesene fra og kog dem møre i letsaltet vand i 1-2 min.
Server laksen og saucen med pasta og asparges.
Grøn salat med hokkaido græskar til 2 pers.
Ingredienser:
½ hokkaido græskar
½ rødløg
½ icebergsalat
½ bakke napolitana salatblanding
Dressing:
1 spsk honning
1 spsk. risvinseddike
1 spsk soja
1 fed hvidløg
Fremgangsmåde:
Skær græskaret igennem lodret. Økologiske græskar behøver ikke få fjernet skrællen. Fjern kerner med en spiseske. Skær græskaret i tynde både.
Sæt bådene på bagepapir på en bageplade. Bag bådene ved 200 grader i ca. 35 minutter, til de får en god forholdsvis mørk farve.
Rør dressing og dryp den over salat og græskar.
Abrikoser og timian i honning
Ingredienser:
Frisk timian
100 g honning
100 g tørrede abrikoser
Fremgangsmåde:
Skyl timianen grundigt og pil bladene af stiklene. Varm honning, timian og abrikoser op i en gryde og lad det simre i 15 min. Køl lidt af inden serveringen.
Anret en brie ost på et fad og kom abrikoserne i en lille skål, som også stilles på fadet.
Laver du abrikoserne dagen før, skal de lige varmes svagt op før serveringen.